972 20 10 83
App Store Google Play Facebook Twitter Instagram

Els primers anys (1917-1964)

El Club Tennis Girona neix l'any 1917 de la mà dels senyors Josep M. Riera i Pau, León Audoard, Balcells i el Compte de Berenguer, qui seria el primer president d'aquesta societat tennística. Ells seran els impulsors de les primeres instal·lacions que tindrà l'entitat, situades entre el passeig central de la Devesa i el riu Güell, les quals constaven d'una pista de tennis orientada de nord a sud i d'un vestidor projectat per l'arquitecte Rafael Masó i Valentí.

El 7 d'octubre de 1919 s'inunda la Devesa i la pista de tennis queda en molt mal estat. Per l'any 1922, i després de la inauguració de l'estadi de Vista Alegre, es construeix, gràcies al senyor León Audouard, una pista al costat d'aquest estadi.

A mesura que el temps passava, i a la vegada que el Dr. Jacint Muñoz assumia la presidència del Club, la pràctica del tennis a la demarcació de Girona s'anava extenent, i els jugadors de Club de Tennis comencaven a entrenar-se setmanalment. És durant aquest període quan es construeix la segona pista a Vista Alegre, al sud de la primera.
 

La nova etapa del club (1965-1967)

L'any 1965, la junta presidida pel senyor Antoni Bordas i Costa es replanteja la filosofia i projecció del Club. Aposten per crear un marc idoni per a parelles i matrimonis que a part de fer exercici, poguessin fer vida social al Club, mentre els nens es formaven en l'esport del tennis i també en la natació.

Amb aquest propòsit, la junta comença a treballar en la cerca d'un nou reemplaçament per al Club de Tennis Girona i la manera de finançar aquest projecte.

El 23 d'Agost de 1965 es compren els terrenys de Palau - sacosta - on actualment està situat el Club.

El Club agafa vida. L'arribada dels Immortals Girona (1968-1982)

A partir de 1968 i durant 15 anys, se celebrarà en les instal·lacions del Club de Tennis Girona el concurs internacional Immortal Girona. Aquest concurs consistia en campionat d'estiu - durant el mes de juliol, àdhuc que en algunes edicions es va fer durant el mes de setembre - on participaven jugadors procedents de diferents indrets.

Immortal Girona va esdevenir un concurs de forta rellevància tant a nivell provincial, com nacional i estatal. Durant dues setmanes l'ambient - esportiu i social - era immillorable, i únicament es va deixar d'organitzar per motius econòmics.

Durant aquells 15 anys, van passar pel Club jugadors de primer nivell com, per exemple, Jairo Velasco, Ivan Molina, Harals Elsembroich, Martin Gaite, William "Pato" Álvarez - durant molts anys, "coach" dels germans Sánchez Vicari -, Mercedes Guix, Mª Jesús Mateo, Margarit Riley i Viki Baldovinos.

25 anys de campionats socials

La finalitat principal d'un club de tennis és la pràctica d'aquest esport, i la màxima expressió d'aquesta pràctica és la competició.

Durant les últimes dècades del S.XX, els campionats socials van anar adquirint una forta rellevància dins del Club i, d'entre tots els esdeveniments cel·lebrats, cal destacar el Campionat Social Absolut, on s'atorgava cada any el títol de Campió Social en les categories masculina i femenina.

En categoria masculina, van destacar noms com Joaquim Muntanya, Pitu Duran, Francesc Xavier Muñoz i Josep M. Coll, Jordi Oliveras, Joan Bigues, Josep M. Campistol, Marcos de Coll, Miquel Puig, Albert Benús, David Vidal, Jordi Camps, Josep Viñolas i Joan Marc Puig (aquests dos últims entrenadors actuals del Club). 

En la categoria femenina, destaca un nom per sobre de tots els altres: Francesca Mussons, campiona insuperable pràcticament des de 1967, aconseguint tots els títols fins a 1987, en què Clàudia Coll va agafar relleu. Entre els seus rivals, van destacar M. Teresa Riera, Elena Coll, Rosa M., M. Ángeles Subias i Anna Palau.